• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace@Artvin
  • Rektörlüğe Bağlı Bölümler
  • Artvin Çoruh Üniversitesi Yayınları
  • Türk Biyoçeşitlilik Dergisi
  • Cilt: 2 Sayı: 1 (2019)
  • View Item
  •   DSpace@Artvin
  • Rektörlüğe Bağlı Bölümler
  • Artvin Çoruh Üniversitesi Yayınları
  • Türk Biyoçeşitlilik Dergisi
  • Cilt: 2 Sayı: 1 (2019)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Evaluation of antioxidant capacity with total phenolic content of galanthus krasnovii (amaryllidaceae)

Thumbnail

View/Open

ramazan_erenler.pdf (936.5Kb)

Access

info:eu-repo/semantics/openAccess

Date

2019

Author

Erenler, Ramazan
Genç, Nusret
Elmastaş, Mahfuz
Eminağaoğlu, Özgür

Metadata

Show full item record

Citation

ERENLER, R , GENÇ, N , ELMASTAŞ, M , EMİNAĞAOĞLU, Ö . (2019). Evaluation of antioxidant capacity with total phenolic content of Galanthus krasnovii (Amaryllidaceae). Turkish Journal of Biodiversity, 2 (1), 13-17. Retrieved from http://turkbiod.artvin.edu.tr/issue/42089/526833

Abstract

Natural products have gained the great interest due to their broad spectrum of biological activities. Galanthus krasnovii was dried at shade then extracted with hexane, dichloromethane, and ethyl acetate successively. After removing of solvent by reduced pressure, crude extracts of each solvent were yielded. Antioxidant activity including 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical, 2,2'-azinobis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid) (ABTS) radical cation and reducing power assays were carried out for each extract. Moreover, total phenolic content was determined. Total phenolic content of hexane-, dichloromethane-, and ethyl acetate extracts were found as 60.95 mg GAE/g extract, 71.90 GAE/g extract and 58.90 GAE/g extract respectively. Dichloromethane and ethyl acetate extract revealed the moderate antioxidant activity.
 
Doğal ürünler geniş spektrumlu biyolojik aktivite göstermelerinden dolayı yoğun ilgi görmektedirler. Galanthus krasnovii gölgede kurutulduktan sonra sırasıyla hekzan, diklorometan ve etil asetat ile ekstrakte edildi. Düşük basınçta çözücü uzaklaştırıldıktan sonra her bir çözücünün ekstraktı elde edildi. Her bir ekstraktın, 1,1-difenil-2- pikralhidrazil(DPPH) radikal, 2,2'-azino-bis(3- etilbenzotiazolin-6- sülfirik asit) (ABTS) radikal katyon ve indirgeme gücü antioksidan çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca, ekstraktların toplam fenolik içerikleri belirlendi. Hekzan-, diklorometan- ve etil asetat ekstraktlarının toplam fenolik içerikleri sırasıyla 60.95 mg GAE/g ekstrakt, 71.90 GAE/g ekstrakt ve 58.90 GAE/g ekstrakt olarak belirlendi. Diklorometan ve etil asetat ekstraktları orta derece aktivite gösterdi.
 

Source

Turkish Journal of Biodiversity

Volume

2

Issue

1

URI

http://turkbiod.artvin.edu.tr/download/article-file/684848
https://hdl.handle.net/11494/1717

Collections

  • Cilt: 2 Sayı: 1 (2019) [5]
  • Orman Mühendisliği Bölümü Koleksiyonu - Makaleler [290]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |
Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsInstitution AuthorORCIDTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsInstitution AuthorORCIDTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess Type

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide || Library || Artvin Çoruh University || OAI-PMH ||

Artvin Çoruh University, Artvin, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Artvin Çoruh University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Artvin:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.