Hatila Vadisi Milli Parkı için farklı bir rekreasyonel yaklaşım

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2006

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Kafkas Üniversitesi

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Özet

Hatila Vadisi Milli Parkı mevcut rekreasyonel potansiyeli sayesinde Artvin kent insanının ihtiyacı olan düzenlenmis yesil alan eksikliginin bir bölümünü giderebilecek olanaklara sahip bir korunan alandır. Bu makalede henüz Uzun Devreli Gelisme Planı bulunmayan bir korunan alandan, bu yönde faydalanabilmek adına gerçeklestirilebilecek bir planlama yaklasımı önerilmekte ve Hatila Vadisi örneginde ele alınmaktadır. Çalısma kapsamında Milli park kavramı ve islevleri açıklandıktan sonra, Hatila Vadisi tanıtılarak rekreasyonel niteligi ve Artvin kenti için önemi vurgulanmıstır. Daha sonra vadi giris yolu için uygunlugu ön görülen yesilyol yaklasımı tanıtılmıs ve bu yönde öneriler gelistirilmistir. Sonuç olarak, milli park kavramı ve yesilyol iliskisi tartısılmıstır.
Hatila Valley is a protected area, which have facilities, to compensate for a part of planned green area deficiency need to Artvin urban residents, due to its recreational potantial. In this article, to provide benefit to this direction from such a this protected area that has not master plan yet, it is suggested a planning approach that able to aplicate and it is handled to sample of Hatila Valley. In the context of this study, it was focused on its recreational quality and importance to Artvin by introducing Hatila Valley, after explainnig national park concept and functions, After that greenway approach, which appropriated for valley entrance way is introduced and is developed suggestions. As a result, the relationship between national park concept and greenway is discussed.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Milli Park, Rekreasyon, Yeşilyol, National Park, Recreation, Greenway

Kaynak

Artvin Orman Fakültesi Dergisi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

7

Sayı

2

Künye

Kurdoğlu, B.Ç., Kurdoğlu, O., Karaşah, B., Hatila Vadisi Milli Parkı İçin Farklı Bir Rekreasyonel Yaklaşım, "Kafkas Üniversitesi Artvin Orman Fakültesi Dergisi ", 7(2), 145-158, (2006)