Seydişehir kazası'nda eşkıyalık faaliyetleri ve diğer asayiş sorunları (1614-1800)

[ X ]

Tarih

2014

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

History Studies

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Özet

In the light of Ottoman Archival documents, Konya Court Records as well as chronicles and other secondary literature, this article examines the banditry and public safety problems caused by the Jelali Revolts in Seydişehir from the early sixteenth century to the late seventeenth century. The article illustrates that the bandits often acted out of self interest and targeted anyone regardless of ethnic or religious background.
Bu makale XVII. yüzyıl başlarından XVIII. yüzyıl sonlarına kadar Celali İsyanları'nın etkisi ile Seydişehir'e yayılan eşkıyalık hareketleri ve çeşitli emniyet sorunlarını Osmanlı Arşiv Belgeleri, Konya Kadı Sicilleri ile kronikler ve mevcut literatür ile birlikte ele alarak incelemektedir. Makale eşkıyaların daha çok şahsi çıkar amacı ile hareket ettiklerini ve etnik veya dini köken gözetmeksizin herkesi hedef aldıklarını tespit etmektedir.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Kaynak

History Studies

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

6

Sayı

1

Künye

Değerli, A. (2014). Seydişehir Kazası'nda Eşkıyalık Faaliyetleri ve Diğer Asayiş Sorunları (1614-1800). History Studies, 6(1), 45-60.