Edirne ilinde ceviz ağaçlandırma çalışmalarının tarım yönünden analiz ve sentezi

[ X ]

Tarih

2010

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Artvin Çoruh Üniversitesi

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/openAccess

Özet

Ülkemizde yıllık ceviz üretimi 186.000 ton civarındadır. Ancak bu üretimin nitelik ve nicelik yönünden tartışmalı olduğu önemli bir gerçektir. Yılda yaklaşık 25.000 ton ceviz ithal eden bir ülke olarak bu açığın kapatılmasına yönelik son yıllarda önemli çalışmalar başlatılmıştır. Çevre ve Orman Bakanlığı, ağaçlandırma çalışmalarında ceviz meyve türüne (Juglans regia L) önemli yer vererek ülkemizin hemen her tarafında kapama ceviz bahçelerinin kurulumuna destek vermektedir. Bu makalede model olarak Keşan ve Meriç ilçelerinde yer alan ceviz bahçeleri yerinde incelenmiş, kurulan bahçelerin ve proje desteklerinin tarım konsepti içinde analiz ve sentezi yapılmıştır.
The annual walnut production is approximately 186.000 tones in Turkey. But this production is controversial aspects of quality and quantity. As a country that imports 25.000 tones walnut annually, important efforts were exerted to compensate this deficit. Ministry of Environment and Forestry gave a notable importance to walnuts (Juglans regia L.) in afforestration and have considerable supports for establishing new walnut orchards in throughout the country. In this article, orchards that established in Keşan and Meriç counties were investigated as a model. Walnut orchards and project supports have been analyzed and synthesized in agricultural concept.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Ağaçlandırma, Ceviz, Walnut, Afforestation

Kaynak

III. Ulusal Karadeniz Ormancılık Kongresi Bildiriler Kitabı (Cilt 2)

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

2

Sayı

Künye

Akça, Y. (2010). Edirne ilinde ceviz ağaçlandırma çalışmalarının tarım yönünden analiz ve sentezi, III. Ulusal Karadeniz Ormancılık Kongresi, Artvin, Türkiye, 20-22 Mayıs 2010, Cilt 2, 856- 861